Zdrava kuhaona

4 boje tjestenine i 4 prefina recepta, koji god odabrali, nećete pogriješiti

Brašno, malo ulja i vode i tjestenina je gotova! Nisu potrebna jaja ni bilo koja namirnica životinjskog porijekla, a obogatiti je možete zdravim bojama povrća - ciklom, špinatom, kurkumom… Osim toga, kada sami mijesite tjesteninu, možete je potpuno prilagoditi svom ukusu.

 

U mom radnom okruženju iz dana u dan sve je više onih koji promišljaju što jedu. Radni ručak sve češće nije više sendvič, nego neko bezmesno varivo. Kako je naš posao više muški nego ženski, tako smo mi žene u manjini, a trenutni je omjer tri fotografkinje prema deset kolega.

Za pohvalu je što su upravo ti naši dečki, što se prehrane tiče, još osvješteniji od nas cura pa su prestali jesti meso i namirnice životinjskog podrijetla, a sve je više i vegana. I zato sam za našeg Marka, Grgu, Darka, Dragana i Ronija umijesila četiri potpuno veganske tjestenine, s umacima također prilagođenima veganima.

Dokazat ćemo da s dodacima koji pripadaju superhrani, poput chia sjemenki, te s umacima od superpovrća i "ozloglašena" tjestenina može biti nutricionistički kvalitetan obrok.

A upravo s tim imam velikog iskustva jer zbog Lucije, koja nije smjela jesti jaja, u našoj se kući odavno radi samo veganska tjestenina, koju obožava.

Priznat ćete, divan je okus svježe tjestenine! No, ako je umijesite više, slobodno je posušite.

 

NEKAD JE DOVOLJNA I SAMO TJESTENINA

Snimila: Berislava Picek/Hanza Media

Tjestenina je sama po sebi puna okusa pa će ukusan obrok biti već pomiješate li tjesteninu nekoliko boja. Jednostavno je umijesite sa spomenutim dodacima, skuhate, prelijete maslinovim uljem i začinima prema želji. Dovoljno je i još samo malo papra i svježeg bosiljka.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo