Već ih hvale

U Istri su otvorena dva nova obećavajuća restorana, jedan je u Poreču, drugi u Rovinju

 

 

 Facebook Artičoka Food&aperitif, Press
Miramare vode slavna braća Cerea iz Italije, dok iza Artičoka Food & Aperitifa stoji vlasnik Aperitiv bara Circolo

S početkom turističke sezone na našoj su se obali, očekivano, pojavila i neka nova mjesta. No, ovoga puta ne govorimo o kafićima i slastičarnicama, već o restoranima. I to restoranima u Istri, koja je puno puta već dokazala kako prednjači pred ostatkom Hrvatske.

image
Press

Prvi je najavljeni restoran Miramare by Fratelli Cerea u Valamar Collection Isabella Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča. Kako smo već izvijestili, hotelska kuća Valamar sklopila je dugoročnu suradnju sa svjetski poznatom talijanskom obitelji Cerea, nositeljima čak tri Michelinove zvjezdice, koja će, nadaju se, podići međunarodnu prepoznatljivost Istre i Hrvatske na razinu svjetski prepoznate gastronomske turističke destinacije.

Restoran je otvoren krajem svibnja i gostima nudi jela klasične mediteranske i talijanske kuhinje, koja uključuju i nekoliko signature jela iz čuvenog restorana Da Vittorio braće Cerea, ali i posebno kreiran degustacijski meni.

Riječ je o premium à la carte restoranu smještenom na terasi spomenutog hotela uz bazen. Za ručak ovdje možete kušati vrhunske komade mesa i ribe pečene na roštilju, gourmet tjestenine, premium salate i tri vrste gurmanske pizze (Napoletana, alla Pala Romana, al vapore), a navečer se možete prepustiti degustacijskom jelovniku koji uključuje neke od potpisnih jela kao što su Paccheri alla Vittorio. Radno vrijeme je od 11 do 23 sata.

Malo južnije u Istri - u Rovinju, u staroj gradskoj jezgri, otvoren je Artičoka Food & Aperitif (nema veze za splitskim Artičokom). Iza njega se krije vlasnik Aperitiv bara Circolo Marko Ugrin, koji je pokrenuo novu priču s kuharom Igorom Lešićem.

Na ovom mjestu možete popiti doista sjajne koktele, što smo već doživjeli i u Circolu, ali i pojesti jela pripremljena od svježih sezonskih namirnica s naglaskom na izvornosti. Njihov meni bazira se na svježoj ribi i plodovima mora, a posebnu pažnju pridaju prilozima i desertima, odnosno voću i povrću koje nabavljaju s lokalnih OPG-ova. Posjetite li ih, ne dvojite kušati jela koja spajaju ribu i meso, odnosno more i kontinent, a nemojte se braniti ni od deserta.

"Sve u restoranu je uronjeno u starinski štih, stvarajući atmosferu koja vas vraća u prošla vremena. Specifičnost ovog mjesta leži u otvorenoj kuhinji koja vam omogućuje da budete svjedoci pripreme hrane u bilo kojem trenutku. Uživajte u autentičnim okusima tradicionalne kuhinje dok vas očaravaju mirisi i okusi koji oživljavaju prošlost. Ovdje se tradicija i gastronomija spajaju na najbolji način, nudeći vam jedinstvenu i nezaboravnu gastronomsku avanturu", pozivnica je s njihovog Instagram profila.

Restoran je otvoren početkom lipnja, a radno mu je vrijeme od 18 do 23 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:55