Na svečanosti otvorenja bio je i bivši gradonačelnik Malog Lošinja te aktualni ministar turizma Gari Capelli.
 Foto: GRAD MALI LOŠINJ/FACEBOOK
Cvate zdravstveni turizam

Veli Lošinj dobio Centar zdravlja, jedno od najvećih ulaganja u zdravstvu

U Centru zdravlja Magnolija pružat će se usluge uz korištenje prirodnih ljekovitih čimbenika i fizikalne terapije radi liječenja, očuvanja i unaprjeđenja zdravlja te odmora. Ovom investicijom Primorsko-goranska županija još je jednom zapečatila mjesto najrazvijenije županije po uslugama zdravstvenog turizma.

U Lječilištu u Velom Lošinju na otoku Lošinju - otoku vitalnosti, svečano je otvoren novouređeni Centar zdravlja Magnolija u kojem će se pružati specijalističko-konzilijarne usluge dermatologije i venerologije, fizikalne medicine i rehabilitacije te fizikalne terapije.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ocijenio je da je revitalizacija Lječilišnog centra u Velom Lošinju jedan od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva, a cilj je tih ulaganja brendiranje same ustanove, otoka Lošinja i regije Kvarnera kao destinacije zdravstvenog turizma.

"U svim našim zdravstvenim ustanovama digli smo razinu usluga rehabilitacije i prevencije tako da smo po uslugama zdravstvenog turizma danas najrazvijenija hrvatska županija. Slijedi još uređenje parka oko lječilišta i prostora kuhinje, u što planiramo uložiti još oko 10 milijuna kuna, a sama ustanova nastavit će ulaganja u kvalitetu smještajnih kapaciteta", rekao je župan, stoji u priopćenju Primorsko-goranske županije.

Investicija od 17 milijuna kuna

Rekonstrukcijom te nadogradnjom medicinskog trakta s hidroterapijom završena je druga faza projekta Lječilišta, vrijedna oko 17 milijuna kuna.

U Centru zdravlja Magnolija pružat će se usluge uz korištenje prirodnih ljekovitih čimbenika i fizikalne terapije radi liječenja, očuvanja i unaprjeđenja zdravlja te odmora.

Provodit će se programi:

  • liječenja dišnih putova i astme,
  • programi liječenja alergija,
  • programi liječenja bolesti kože i poboljšanja stanja kože kroz dermatologiju i medicinsku kozmetologiju,
  • programi liječenja psorijaze,
  • programi rehabilitacije lokomotornog sustava,
  • preventivni programi kad je riječ o bolestima kardiovaskularnog sustava,
  • tretmani ublažavanja utjecaja stresa uz različite programe za povećanje otpornosti i regeneraciju organizma,
  • usvajanja zdravih životnih navika
  • i programi održanja vitalnosti za osobe treće dobi.

Ugovor s HZZO-om

Provodit će se djelatnosti koje ugovara i financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, specijalističko-konzilijarne djelatnosti radi pružanja zdravstvenih usluga iz osnovnoga zdravstvenog osiguranja.

Centar je prilagođen osobama s invaliditetom i europskim standardima uređenja medicinskih prostora i u cijelosti je opremljen uredskom i medicinskom opremom. Nalazi se na rubnom području kompleksa Lječilišta Velog Lošinja, a ukupna površina rekonstruiranog objekta je 1763 četvorna metra, piše Hina.

Uz župana Komadinu, na svečanom otvorenju bili su i ministar turizma Gari Capelli, državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić, gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić, ravnateljica Lječilišta Renata Žugić i drugi uzvanici.

Linker
18. travanj 2024 03:27