Kako biste i vi bili zadovoljni izgledom svoje kože zimi, trebate je pažljivo njegovati.
 Foto: iStock
Koža ne voli zimu

Suha koža i atopijski dermatitis nisu neriješivi, pa čak i kod beba

Na niskim temperaturama lojnice usporeno luče sebum pa koži nedostaje njena prirodna zaštita. Zimskom zraku nedostaje i vlage, što je dodatni uzrok isušivanja.

Koža je najveći organ osjeta i važan omotač tijela koji štiti od vjetra, sunca, vrućine i hladnoće. Vrlo je elastična i otporna, ali i vrlo osjetljiva.

Koža ne voli hladne dane, česte promjene temperature, a hladan zrak, vjetar i zimski mjeseci donose kronični osjećaj suhoće kože.

Na niskim temperaturama lojnice usporeno luče sebum pa koži nedostaje njena prirodna zaštita. Zimskom zraku nedostaje i vlage, što je dodatni uzrok isušivanja. Izostane li primjerena njega proizvodima koji će nadoknaditi nedostatak prirodnog sebuma i spriječiti isparavanje vode iz kože, osim neestetskih promjena moguća su i ozbiljna oštećenja.

VODITE RAČUNA O TIPU

Da koži nedostaje vlažnosti i da je postala osjetljiva, može se opaziti po crvenilu, svrbežu, zatezanju i peckanju. Suhoća može izazvati i bolne pukotine na koži, upale, ekceme te razne bakterijske infekcije.
Zimi koža zahtijeva pojačanju brigu izvana i iznutra.

Nemojte štedjeti na preparatima za njegu kože, a pri odabiru vodite računa o tipu i njenim trenutnim potrebama.

Tijekom hladnijih dana trebat će je hraniti kremama bogatijeg sastava, s više vode, lipida i minerala koji će ojačati njene prirodne obrambene sposobnosti.

PROTIV GUBITKA VLAGE

Ako preparati iz grupe kozmetičkih proizvoda nisu dovoljni u tretiranju problema suhe kože, primjenjuju se oni iz grupe dermatološke kozmetike koji regeneriraju zaštitni hidrolipidni sloj.

Oni često sadrže pantotensku kiselinu i visokovrijedne masnoće koje sprečavaju gubitak vlage iz kože, no za takve probleme dobro je zatražiti savjet stručnjaka.


BIRAJTE LIPIKAR AP+ ZA OPTIMALNU SIGURNOST I NJEGU KOŽE

ČAK I OD PRVOG DANA ŽIVOTA

La Roche-Posay predstavlja Lipikar AP + rutinu s novom, klinički dokazanom učinkovitošću- čak i od prvog dana života. Brand koji ne pristaje na kompromise kada se radi o učinkovitosti ili sigurnosti svojih proizvoda, sada potvrđuje svoju predanost novim osiguranjem sigurnosti Lipikar AP+ proizvoda za novorođenčad, čak i kod onih koji imaju kožu sklonu atopijskom dermatitisu.

La Roche-Posay stoga predstavlja novu kliničku studiju koja potvrđuje učinkovitost i sigurnost AP+ proizvoda:

  • KLINIČKI DOKAZANA TOLERANCIJA NA KOŽI NOVOROĐENČADI

U nedavnim kliničkim studijama, LIPIKAR BAUME AP+ i SYNDET AP+ pokazali su značajnu toleranciju na koži djece i beba. Oba proizvoda testirana su na novorođenčadi, kroz kliničku studiju i pod nadzorom pedijatara, dokazujući optimalnu sigurnost prilikom uporabe.

  • REDUCIRAN JE RIZIK POJAVE ATOPIJE KOD DJECE ZA 50%1

Atopijski ekcem je kronična upalna kožna bolest kod djece, koja zbog toga trpe nesnosan svrbež te imaju upaljene i oštećene kožne lezije. Nova klinička studija nedavno je pokazala da uporaba emolijentne kreme u prva tri tjedna djetetovog života smanjuje rizik za razvoj kože sklone atopijskom dermatitisu. Studija je provedena na 124 novorođenčadi koja su imala rizik od razvoja atopijskog dermatitisa. Od roditelja je zatraženo da nanose emolijentnu kremu barem jednom dnevno počevši od trećeg tjedna nakon rođenja. Rezultati pokazuju da terapija emolijentnim kremama od rođenja predstavlja siguran i učinkovit način za prevenciju razvoja atopijskog dermatitisa.

LIPIKAR AP+ RUTINA VRAĆA KOŽI LIPIDE I DJELUJE PROTIV IRITACIJA I SVRBEŽA

Proizvodi iz linije AP+ primjereni su za kožu novorođenčadi, s klinički dokazanom učinkovitošću od prvog dana života. Formulacija proizvoda pruža optimalnu sigurnost tako da se ovi proizvodi mogu koristiti i na koži sklonoj atopijskom dermatitisu. Koži se vraćaju lipidi i smiruje svrbež.

LIPIKAR BAUME AP+ balzam koji koži vraća lipide. Pomaže da se faze pogoršanja suhoće kože rjeđe pojavljuju.

  • 100% JEDNOSTAVAN ZA NANOŠENJE
  • 97% NJEŽAN ZA KOŽU I OSTAVLJA UGODAN OSJEĆAJ NA KOŽI
  • 93% BRZO SE UPIJA

Lipikar Baume AP+ balzam primjeren je za suhu, iritacijama sklonu kožu i kožu koja je sklona atopijskom dermatitisu. Od prvog dana života, djecu i odrasle.

LIPIKAR SYNDET AP+ nježan gel za pranje kože. Pomaže da se faze pogoršanja suhoće kože rjeđe pojavljuju već nakon tuširanja.

  • 97% JEDNOSTAVNO SE ISPIRE I OSTAVLJA UGODAN OSJEĆAJ NA KOŽI
  • 93% POŠTUJE PRIRODNU RAVNOTEŽU KOŽE
  • 91% OSTAVLJA KOŽU HIDRATIZIRANOM I NAHRANJENOM

Iznimno nježna formula za pranje tijela, koju koža dobro tolerira. Bez mirisa. Bez sapuna. Bez parabena. Pomaže u obnovi kožne barijere i uspostavljanju ravnoteže kožnog mikrobioma. Za novorođenčad, djecu i odrasle.

LIPIKAR STICK AP+ pogodan je za svaku torbicu i idealan za SOS trenutke napadaja češanja. Djeluje protiv svrbeža i primjeren je za osjetljivu i vrlo suhu kožu.


¹ "Osnažujuće jačanje barijere kože od rođenja omogućuje učinkovitu prevenciju atopijskog dermatitisa", J ALLERGY CLIN IMMUNOL, SVEZAK 134, BROJ 4.

Promo

Linker
18. travanj 2024 12:48