Bilo da je ljeto ili zima, ako ne brinemo o kosi i ne priuštimo joj njegu kakva joj je potrebna, izgubit će sjaj i ljepotu te postati problematična na razne načine
 Getty Images/iStockphoto
uradi sam

Sprejevi za kosu koje možete napraviti sami: učinit će je svilenkastom, sjajnijom i zdravijom

Prirodni su i ne oštećuju kosu. Probajte, nije tako komplicirano

Gubitak volumena, masno vlasište ili ispucali vrhovi… sve su to znakovi nezdrave kose. Bilo da je ljeto ili zima, ako ne brinemo o kosi i ne priuštimo joj njegu kakva joj je potrebna, izgubit će sjaj i ljepotu te postati problematična na razne načine. Odlazak u frizerski salon ili nanošenje skupocjenih proizvoda za njegu kose može vam pomoći da joj vratite nešto od starog sjaja, no nikada vam neće pružiti osjećaj da zaista opet imate zdravu kosu. Ono što će vas do toga dovesti su jednostavni sprejevi za kosu koje možete lako napraviti kod kuće, koji su posve prirodni i kosu će opet učiniti zdravom, čvrstom i prekrasnom.


Sprej od sjemenki bundeve

Sjemenke bundeve obiluju vitaminom A, K i C koji pomlađuje i revitalizira kosu. Ne samo što je čini čvrstom, već potiče i njezi rast. Kako biste napravili sprej, namočite sjemenke u vodu i ostavite da stoje preko noći. Sljedeći dan vodu u kojoj su se sjemenke namakale stavite u bočicu s raspršivačem i nanesite na kosu. Ostavite da djeluje 20 minuta, zatim isperite. Ponovite postupak jednom tjedno i ubrzo ćete primijetiti znatnu razliku u kvaliteti kose.


Sprej za kosu od đumbira

Đumbir je jedan od najboljih sastojaka protiv pucanja i ispadanja kose. Poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu, potiče rast kose i vraća joj sjaj. Kako biste napravili sprej, potrebne su vam dvije jušne žlice svježeg soka od đumbira i čaša vode. Sok i vodu stavite u bočicu s raspršivačem i dobro protresite. Poprskajte po kosi dva sata prije nego što planirate oprati kosu šamponom. Za maksimalan učinak koristite sprej jednom tjedno.


Sprej za kosu od aloe

Aloe vera djeluje kao prirodni regenerator. Smanjuje količinu peruti i sprečava elektricitet. Za pripremu ovog spreja potrebna vam je čaša tople vode, jušna žlica gela od aloe vere ili sok od aloe te 5 kapi eteričnog ulja lavande. Pomiješajte sve sastojke i stavite u bočicu s raspršivačem. Prije svake upotrebe, dobro protresite bočicu. Poprskajte po mokroj ili suhoj kosi.


Sprej od ružine vode

Ružina voda uklanja perut i smanjuje mašćenje vlasišta. Kosi daje sjajniji izgled, svježinu te je štiti od oštećenja. Kako biste pripremili ekstrakt, latice ruže stavite u lončić i kuhajte na srednje jakom plamenu oko 20 minuta. Kad latice izgube boju, možete ih izvaditi i ostaviti vodu da se hladi. Kad se ohladi, ulijte u bočicu s raspršivačem i poprskajte po kosi.


Sprej od hamamelisa

Hamamelis virginiana ili witch hazel nije samo biljka korisna za kožu, već i za kosu. Čisti vlasište od viška masti te kosi vraća mekoću i sjaj. Sve što vam je potrebno je ½ šalice hamamelisa, voda i 40 kapi bilo kojeg eteričnog ulja. Pomiješajte sastojke i stavite ih u bočicu s raspršivačem, dobro protresite i nanesite po korijenu kose. Možete sprej koristiti svakodnevno ili najmanje 3 puta tjedno da biste primijetili rezultate.

Linker
19. travanj 2024 15:31