Dobro jutro!

Probuditi se s osmijehom i nije neki problem ako slijedite ove savjete

Jeste li i vi nakon jutarnjeg buđenja ošamućeni, tromi, neraspoloženi? Ako je odgovor pozitivan, primijenite naše savjete pomoću kojih ćete u novi dan ući dobre volje i poletno.

 

Prvih pola sata nakon što zazvoni budilica mnogima je najteži dio dana. Američki znanstvenici za tu su jutarnju tromost stvorili izraz sleep-drunkness, opijenost snom, a mogli bismo je nazvati i periodom "dekompresije" između sna i budnog stanja.

Predlažemo vam nekoliko savjeta uz koje ćete u novi dan zakoračiti "bezbolno" i u dobrom raspoloženju.

 

Pogled iz nove perspektive

Ako nam je san donio potrebnu smirenost, opuštenost, okrepu i obnavljanje zaliha energije, ujutro bismo se trebali osjećati kao preporođeni. U sebi bismo trebali ponavljati "s ovim novim danom i ja se ponovo rađam".

To pomaže da se stvari sagledaju iz nove perspektive, s puno nade i optimizma.

 

Zijevajte, zijevajte...

Neko vrijeme nakon buđenja ostanite u postelji zijevajući do mile volje. Nakon toga protegnite se u svim smjerovima poput mačke i zijevajte, što jače otvarajući čeljusti. Zijevanje je reakcija kojom pokušavamo otjerati san kad nam više nije potreban.

Uvijek zadovoljite potrebu za zijevanjem: štoviše, zijevnite i nekoliko puta više nego što vam dođe.

Foto: iStock

 

Voda za čišćenje

Nakon zijevanja sjednite na krevet. Pored vas, na noćnom ormariću trebala bi biti boca vode: za jutarnje čišćenje organizma bit će dovoljno popiti jednu čašu, i to tople vode.

 

Preporodite se pod tušem

Slijedi topli tuš - užitak za vaš duh i tijelo. Pustite da vam voda polako teče niz kralježnicu: zamislite da voda, u početku siva i prljava od otpadnih tvari, do vaših stopala dolazi kristalno bistra i čista.

Nemojte se odjenuti odmah nakon brisanja, učinite to tek nakon doručka.

Foto: iStock

 

Pokrenite se

Odmjerenim korakom krenite prema radnom mjestu. Čak i samo nekoliko minuta hoda do autobusne stanice korisno je za poticanje cirkulacije, buđenje energije i lučenje endorfina, hormona dobrog raspoloženja. Odlična je vježba hodanje uz ritam glazbe s walkmana: glazba je idealan saveznik za ugodno buđenje. Glazbenu podlogu možete koristiti i tijekom svih jutarnjih rituala, od prvog trenutka kad otvorite oči. Važno je odabrati glazbu koja vam u tom trenutku doista odgovara: njen pozitivan učinak doći će sam od sebe.

 

Dišite, dišite

Tek sada je došao trenutak da napustite toplinu kreveta, da otvorite prozore i u sobu pustite svjež zrak. Ispočetka udišite i izdišite polako, a potom sve intenzivnije.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo