Svaki tjedan nagrađujemo - prijavi se i osvoji

Poklanjamo Mooncup, najpoznatije menstrualne čašice na svijetu

Prijavom na naš newsletter prvi čitajte odabrane teme i svaki tjedan osvajajte nagrade! Ovaj tjedan odlučili smo darovati vam nešto posebno, nešto što će vam promijeniti život na bolje (tako kažu).

 

Ovaj natječaj je završio. Dobitnici Mooncup menstrualnih čašica su:

  1. Vesna Mamić, Zagreb
  2. Silvija Rogina, Zagreb
  3. Ljubica Baranašić, Zagreb
  4. Andrea Mardetko, Goričan
  5. Iva Maslov, Oriovac
  6. Ana Milohanić, Rakalj

 

O načinu preuzimanja nagrade dobitnike ćemo obavijestiti e-mailom na adresu koju su ostavili u prijavi za nagradni natječaj.

 

Kako do nagrade?

Prijavite se na naš newsletter tako što ćete popuniti prijavnicu niže. Newsletter stiže svakog ponedjeljka, a u njemu vam dostavljamo poveznicu na stranicu s našim tjednim nagradnim natječajem.

 

Prepoznali ste naš portal kao internetsku adresu na koju svakog dana rado navratite?

Pratite nas redovito jer vas nagrađujemo svaki tjedan! Želite se inspirirati pričama ljudi iz stvarnog života, kuhati po nekim novim receptima ili jednostavno doznati novosti iz područja zdravlja, prehrane i vježbanja? Tada više nemojte propustiti ni jednu priču i pretplatite se na naš newsletter.

Svakog tjedna priređujemo izbor sadržaja baš po vašem izboru, pripremamo dodatne teme koje ćete čitati prvi, a usto vas i nagrađujemo!

 

Što osvajam?

Ukoliko se na Živim.hr newsletter prijavite do ponedjeljka, 30. studenog 2017. godine do 12:00 sati možete osvojiti 6x menstrualnu čašicu Mooncup, i to:

  • 3x1 Mooncup menstrualna čašica veličine A
  • 3x1 Mooncup menstrualna čašica veličine B

 

Ako ste se već prijavili na Živim.hr newsletter sve što trebate napraviti jest pričekati da stigne u vaš e-mail sandučić te u njemu kliknuti na poveznicu na stranicu s natječajem.

Najpoznatija menstrualna čašica na svijetu

Mooncup - inovativan proizvod koji polako, ali sigurno osvaja sve više žena

Mooncup je originalna silikonska menstrualna čašica koju je napravila žena kao ugodnu, sigurnu i za okoliš prihvatljivu alternativu tamponima i higijenskim ulošcima.

Mooncup se proizvodi u Velikoj Britaniji, a omiljen je ženama širom svijeta kojima omogućava da prestanu koristiti neugodne i skupe higijenske proizvode za jednokratnu upotrebu koji doprinose gomilanju velikih količina otpada.

 

Jeste li znali

U prosjeku, jedna žena u svome će životu upotrijebiti više od 11.000 tampona ili uložaka, koji završavaju na odlagalištima otpada, u spalionicama ili čak u moru i rijekama.

 

Kako funkcionira

Proizvodi koje tržište najčešće nudi zasnivaju se na upijanju menstrualne krvi, dok Mooncup funkcionira tako da prikuplja menstrualnu krv.

Mooncup je mekana, silikonska menstrualna čašica koja se presavija i umeće u vaginu gdje se otvara i priljubljuje uz stijenke rodnice prilagođavajući se obliku. Slično kao i pri nošenju tampona, ako se pravilno namjesti, lako je zaboraviti da ga se nosi.

No za razliku od tampona, treba ga postaviti malo niže, a rizika za zdravlje nema. Sa Mooncupom žene mogu bilježiti količinu krvarenja pomoću oznaka na čašici. Može ju se nositi duže od tampona, čak i do 12 sati, a aktivnosti poput spavanja, plivanja i vježbanja su jednako lako izvedive kao i kad nemate Mooncup.

 

Izrađuje se u dvije veličine:

Size A

Tonus vaginalnih mišića i mišića zdjeličnog dna prirodno slabi s vremenom i stoga se veličina "A" preporuča ženama starijim od 30 godina. Razlika između "A" i "B" je jako mala (3mm) ali je od iznimne važnosti!
Veličina "A" također se preporuča svim ženama koje su imale vaginalne porode, bez obzira na godine.

 Size A
Predviđena je za mlade djevojke i žene ispod 30 godina starosti koje nisu rodile vaginalno. Također može odgovarati ženama iznad 30 godina starosti koje su imale korektivne operacije vagine, ili koje se intenzivno bave aktivnostima koje održavaju tonus mišića, kao što su yoga, ples ili pilates.

 

Kako koristiti menstrualnu čašicu Mooncup

 

Tri najveće prednosti mooncupa

1. Štiti vaše zdravlje: Sa mooncupom nema nereda, curenja i isušivanja. Mooncup je napravljen od hipoalergenog silikona. Neće poremetiti vašu zdravu vaginalnu floru, niti nataložiti vlakna na stijenku vaše vagine. Postavlja se u vaginu, malo niže nego tampon i skuplja, a ne upija mestrualnu krv. S Mooncupom nećete unositi pesticide i izbjeljivače u svoje tijelo.

2. Štiti okoliš: Menstrualna čašica je namijenjena za višestruku upotrebu. Menstrualna krv se jednostavno baci pri pražnjenju čašice, a čašica se samo ispere. Preporuča se i dezinficirati čašicu iskuhavanjem između menstruacija. Može se koristiti i do 10 godina, a ne proizvodi nikakav otpad. Uzme li se u obzir količina štetnih tvari u ulošcima i tamponima te šteta koju čine ne samo tijelu već i okolišu, prednost koju Mooncup u ovom segmentu nudi je višestruka.

3. 'Štiti' novčanik

S obzirom na to da jedan Mooncup može trajati i do 10 godina, investicija je svakako isplativa. Jednom kad se naviknete na njega, nećete više koristiti jednokratne uloške ili tampone, a time će nestati i njihov mjesečni trošak.

 

Menstrualna čašica je svakako nešto što vrijedi probati, posebice ako se već godinama mučite sa ulošcima i/ili tamponima. Ukoliko postoje još kakve nedoumice, preporuka je naravno i pročitati mišljenja korisnica po raznim internetskim forumima diljem svijeta, ali i Hrvatske. Ubrzo ćete otkriti da je većina mišljenja iznimno pozitivna te da su žene vrlo zadovoljne svojom čašicom.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo