Odricanje od loše navike potpuno je promijenilo našeg glumca te kaže kako sada napokon diše punim plućima!
 Snimila: Neja Markičević/EPH
Zlatko Ožbolt, glumac

Otkad ne pušim, potpuno sam zdrav

Puno je pušio, a još duže se spremao prestati pušiti, no onda se nešto u njemu prelomilo - odlučio je, prestao i kaže da mu je to bila najbolja odluka.

Nakon godina ovisnosti o duhanskom dimu naš je glumac Zlatko Ožbolt odlučio suočiti se s problemom i jednom zauvijek prestati biti rob loše navike.

- Pušio sam stvarno jako puno, tri kutije dnevno, i tako godinama. Iako još nisam osjećao veće zdravstvene tegobe, stalno sam se spremao prestati, kao što se sprema i većina pušača. Nisam mogao pušiti manje od tri kutije pa mi je jedino rješenje bilo potpuno izbaciti cigarete iz svog života. Prije godinu dana konačno sam se odlučio na taj potez i potpuno prestao pušiti. Tjedan dana sam lijepio flastere da prebrodim pušačku apstinencijsku krizu i, evo, već sam godinu dana "čist". Već sam isto popodne osjetio olakšanje, a drugi dan sam počeo trčati. Nevjerojatno kako se gotovo preko noći počnete osjećati zdravije i imate više energije - kaže poznati glumac Zlatko Ožbolt.

Sad rijetko koristi i lijekove

Prestanak pušenja je najbolja stvar koju je učinio za svoje zdravlje jer mu nakon toga gotovo nikakvi lijekovi nisu potrebni. Nema glavobolje, rijetko je bolestan, samo ponekad kad mu se javi hunjavica koristi sprejeve za nos. U njegovoj kućnoj ljekarni uvijek se šumeće tablete aspirina i andoli, za kojima poseže u rijetkim situacijama.

Redovito vježba

- Više vjerujem čajevima, limunu, medu i ostalim prirodnim kombinacijama i pripravcima narodne medicine. A i s godinama nekako prirodno dođe da se čovjek osvijesti i počne više pažnje obraćati na prehranu. Tako se trudim jesti što zdravije, dosta povrća i voća, što manje mesa, a posebno izbjegavam mesne prerađevine. I redovita tjelesna aktivnost, nema tu puno mudrosti. Onda je i zdravlje na mjestu i lijekovi nisu potrebni - kaže glumac Zlatko Ožbolt.

Linker
21. travanj 2024 22:47