U četvrtak na kioscima

Nova Vita: Veliki vodič kroz detoks i poster o vitaminima

Čistimo se kroz detoks dijete, akupunkturu, aromaterapiju ili pomoću ajurvede.

 

Detoks nije žrtvovanje nego užitak! Uvjerit ćemo vas to u novom broju Vite koja izlazi u četvrtak i pomoći vam da odaberete svoj način čišćenja organizma.

Razni načini detoksikacije organizma pravi su hit. Istina, samo dijelom zbog pozitivnih učinaka na zdravlje koje imaju, dok dobrim dijelom popularnost mogu zahvaliti svom popratnom učinku - mršavljenju. Ipak, najvažnije je to što se detoksikacijom može riješiti cijeli niz zdravstvenih problema pa čak i usporiti proces starenja i ojačati obrambeni sustav organizma te mu tako omogućiti veću sposobnost samoliječenja.

 

Treba poštivati pravila

Postoji velik broj različitih metoda i detoks dijeta koje možete birati prema potrebama i mogućnostima. No, koju god odabrali, kako umjesto pozitivnih ne biste imali negativne učinke na organizam, važno je pridržavati se određenih pravila. Kao prvo, svako gladovanje koje traje dulje od dva dana trebali biste primjenjivati isključivo u dogovoru s liječnikom (barem za prvi put).

Osim toga, ako ste početnik, trebali biste za prvih nekoliko puta odabrati blaži oblik čišćenja. Važno je i strogo poštovati pravilo da se nekoliko dana prije čišćenja organizam na to treba privikavati postupno izbacujući namirnice s jelovnika. Nakon čišćenja ponovno postupno treba uvoditi uobičajene namirnice u jelovnik.

Vita donosi detoks dijete za čišćenje tijela, doznat ćete što je to cjeloviti detoks i dobiti recepte, naučiti sve o drenaži organizma i akupresurnim točkama na tijelu, detoksu kroz aromaterapiju te o principima ajurveda detoksa za povratak tijela i duha u ravnotežu.

 

Vodič kroz vitamine

Vita svim čitateljima daruje i poster: Vitamini - sve što treba znati. To je o praktičan, pregledan i informativan vodič kroz sve vitamine: koji su njihovi prirodni izvori, što kada ga je u organizmu premalo ili previše, kakve su interakcije s lijekovima, koje su preporučene dnevne doze te što je posebno dobro znati o svakom pojedinom vitaminu.

Donosi i prvi dio feljtona u kojemu ćete doznati sve o alkalnoj prehrani. Na pH ravnotežu tijela utječe ono što jedemo i način na koji živimo. Kako bismo smanjili kiselost i ostali zdravi moramo promijeniti prehranu i svoje životne navike. Najdjelotvornija promjena - koja je i cilj alkalne kure - jest promijeniti prehranu povećanjem unosa alkalnih namirnica. Kako, doznajte u novoj Viti.

Čitateljima darujemo kozmetičke proizvode i tretmane. Vita izlazi u četvrtak, 19. siječnja, a u paketu s Jutarnjim listom košta samo 12 kuna.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo