BLAGDANSKI NAGRADNI NATJEČAJ

La Roche-Posay Hyalu B5 serum osvojio je žene diljem svijeta, a sada može biti i vaš!

Prijavom na naš newsletter prvi čitajte odabrane teme i osvajajte nagrade! Ovih blagdana Živim.hr samo za pretplatnike newslettera poklanja više od 100 super nagrada!


Kako do nagrada?

Prijavite se na naš newsletter tako što ćete popuniti prijavnicu niže. Newsletter stiže svakog ponedjeljka, a u njemu vam dostavljamo poveznicu na stranicu s našim blagdanskim nagradnim natječajem.


Ovih blagdana Živim.hr je pripremio četiri tjedna bogata nagradama!

Što osvajam?

Ako se na Živim.hr newsletter prijavite do ponedjeljka, 23. prosinca 2019. u 11 sati, možete osvojiti jednu od 100 naših vrijednih nagrada. Četvrti nagradni tjedan nagrađujemo s:

  • La Roche-Posay Hyalu B5 serum x 8
  • 3 x bio&bio poklon paket Organsko i lokalno: 1 x bio&bio superfood Komiški rogač, 1 x Bogadi matični sok od aronije 1L, 1 x Zrno ukiseljena čičoka 300g, 1 x Veselić Džem od jagoda 230g
  • Skeyndor Make Up Vitamin C Brightening matirajući tekući puder x 10
  • ELEVEN Australia - Whitehaven, 8 paketa



DOBITNICI:

Dijana Mažić, Osijek

Hana Selibašić, Sisak

Ružica Žalac, Zagreb

Karla Mršić, Zagreb

Marijana Selihar, Končanica

Dina Wagner, Osijek

Anamarija Jurić, Zagreb

Ena Šimić, Rijeka



Kako koža stari i zašto je hijaluronska kiselina značajan anti-age saveznik?

Starenje najbolje vidimo kroz kožu lica jer je lice svakodnevno izloženo pogledima. Međutim osim gubitka kvalitete kože, s godinama gubimo i kosti lica (kosti se resorbiraju), dinamični mišići lica se skraćuju, ne samo za vrijeme mimike već i u opuštenom položaju i gubimo masno tkivo. Sve to dovodi do opuštenosti lica, primjećuje se spajanje glave i vrata, pojava podbratka, gubitak volumena u srednjem dijelu lica.

Savjete i odgovore pripremila - Dr. med. Željana Bolanča, spec. Dermatovenerologije


KAKO KOŽA STARI?

Starenje kože je složen proces na koji utječu brojni unutarnji i vanjski čimbenici. Na unutarnje čimbenike (genetiku) gotovo da i ne možemo utjecati, ali možemo na brojne vanjske čimbenike, od kojih su najpoznatiji UV zračenje, zagađivači iz zraka, pušenje, prehrana i alkohol. Usporedbe radi, pušači imaju 5x veći rizik pojave bora u odnosu na nepušače, neovisno o UV zračenju.


ULOGA HIJALURONSKE KISELINE U KOŽI

Koža se sastoji od epidermisa (površinskog sloja kože), dermisa (dublji sloj kože) i subkutisa (najdublji dio kože). Glavni strukturni elementi koji čine dermis i koji daju čvrstoću i elasticitet su kolagen, elastin, a koje proizvode fibroblasti (stanice u dermisu). S godinama u koži dolazi do postepene razgradnje, odnosno fragmentacije kolagena koji onda u tako fragmentiranom obliku više ne zadržava svoja strukturalna svojstva.

Stoga je glavna zadaća u procesu usporavanja starenja stimulacija fibroblasta koji se potiču na stvaranja kolagena. Međutim, ne radi se o izoliranom procesu, već je za razvoj kolagena, osim stimulacije fibroblasta potrebno napraviti i zdravu podlogu u koži u kojoj će se razvijati kolagena vlakna. Hijaluronska kiselina (HA) ima ključnu ulogu u ispunjenju prostora oko kolagena, održavanja izvanstaničnog prostora i očuvanja hidratacije tkiva te održava funkciju stanične barijere u najpovršnijim slojevima kože.


HIJALURONSKA KISELINA

Hijaluronska kiselina je dugolančana molekula gikozaminoglikana (šećera), veličine oko 5000 kDa što je čini velikom molekulom i jedna je od glavnih komponenata kože i to ekstracelularnog matriksa (ECM) gdje se nalaze i kolagen i elastin. Hijaluronska kiselina nastaje u stanicama i onda kroz sitne pore izlazi u ECM. Hijaluronska kiselina se jako brzo razgrađuje i vrijeme poluraspada u koži iznosi manje od jednog dana. Razgrađuje ju hijaluronidaza koju imamo u koži, ali osim nje mogu je fragmentirati i slobodni kisikovi radikali koji nastaju uslijed oštećenja kože izazvane vanjskim čimbenicima u procesu koji se zove oksidativni stres i koji se smatra glavnim mehanizmom starenja kože.

VISOKOMOLEKULARNA I NISKOMOLEKULARNA HIJALURONSKA KISELINA

Visokomolekularna hijaluronska kiselina može prodrijeti u epidermis (površinski sloj kože) gdje utječe na keratinocite (stanice) i zadebljava ga što čini kožu ujednačenom, glatkom i sjajnom te otpornom na vanjske negativne čimbenike. Osim tog utjecaja, hijaluronska kiselina je glavni ovlaživač kože jer može zadržati 1000 put veći volumen vode od svoje veličine.

Najučinkovitiji učinak na punoću kože ima zajedno korištenje visokomolekularne i niskomolekularne hijaluronske kiseline. Zbog toga je dizajnirana niskomolekularna hijaluronska kiselina koja se također brzo razgrađuje, ali može prodrijeti dublje u kožu.


HYALU B5 SERUM IZ LABORATORIJA LA ROCHE-POSAY OSVOJIO JE KORISNICE DILJEM SVIJETA

Kako bi očuvali mladenački izgled kože tu je inovativni proizvod La Roche-Posaya HYALU B5 Serum koji pomaže u borbi protiv bora, a umornoj koži vraća svoj sjaj.

Jedinstvena formula Hyalu B5 proizvoda sadrži dvije vrste hijaluronske kiseline; madecassoside i vitamin B5 koji popunjavaju bore, potiču obnovu stanica kože, potiču stvaranje kolagena i vraćaju koži punoću. Osim ovih sastojaka, ovaj serum sadrži i termalnu vodu La Roche-Posay koja služi za obnavljanje barijere kože, smiruje osjetljivost kože i sprječava djelovanje slobodnih radikala koji utječu na starenje kože.


KAKO NANIJETI SERUM HYALU B5?

Rutinu njege kože potrebno je započeti svježe očišćenom kožom. Kako biste vratili koži punoću i duboko ju hidratizirali nanesite serum tako da laganom masažom ugrijete kožu lica i tako osigurate serumu prodiranje u sve slojeve kože. Osim na lice proizvod možete nanijeti i na vrat, samostalno ili prije nanošenja kreme. Proizvod je namijenjen svim tipovima kože i testiran je na osobama osjetljivima na nikal. Hyalu B5 siguran je za korištenje nakon estetskih zahvata jer sadrži sastojke koji pospješuju obnovu stanica kože, prikladan je za osjetljivu kožu i održava učinak zahvata.

Ovaj inovativni serum je teksture svježeg hidratantnog vodenastog gela i nalazi se u plavoj bočici, a dostupan je u ljekarnama po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 258,50 kuna.

Linker
24. travanj 2024 16:59