Nemojte ga podcjenjivati

Kako sve možete iskoristiti lubrikant, a da nema veze sa seksom...

Možda vam stoji na dnu ladice, te ste na njega potpuno zaboravili. Lubrikant vam zaista može poslužiti kao 'spas u zadnji čas.'

 

Bez obzira želite li seks učiniti ugodnijim ili jednostavno želite malo začiniti stvari u spavaćoj sobi, lubrikant je odličan izbor. No, jeste li znali da lubrikant možete iskoristiti i van spavaće sobe, pogotovo ako mu je istekao rok trajanja ili ako ste ga nedavno kupili, a uopće ga ne koristite.

 

1. Gel za brijanje

Kao što seks može učiniti glađim, lubrikant će i vaše noge učiniti glađim no ikada. Mineralna ulja, vazelin i parafin su uobičajene nezdrave kemikalije koje se stavljaju u pjene za brijanje, te su lubrikanti zdravija alternativa.

 

2. Ukrotit će kosu

Ako imate problema s kosom koja neprestano strši, bez obzira na to je li raspuštena ili svezana, malo lubrikanta spasit će stvar. Jednostavno ga stavite na četkicu za zube koju više ne koristite i ukrotite te sitne vlasi koje stalno strše.

 

3. Uklonit će naljepnice

Znate one dosadne naljepnice s cijenom koje se s određenih proizvoda teško skidaju i nikad to ne možete učiniti u jednom potezu. Mukama je došao kraj. Dovoljno je da stavite malo lubrikanta na naljepnicu, ostavite da djeluje nekoliko minuta i jednostavno uklonite. 

Foto: iStock

4. Protiv trenja

Trenje bedara jedno o drugo tijekom vježbanja ili ljetnih mjeseci može izazvati neugodno crvenilo i iritaciju. Protiv ove takozvane ‘zajedene’ kože ima lijeka. Dovoljno je na 'kritična' mjesta staviti malo lubrikanta, a on će smanjiti zagrijavanje i iritaciju.

 

5. Za lakše skidanje prstena

Nije neobično da prsti nateknu, a pogotovo u ljetnim mjesecima. Mnogi pri skidanju prstena prvo posežu sa sapunom, no on može isušiti kožu, čineći nakit težim za skinuti. Malo lubrikanta riješit će problem za čas.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo