WELLNESS U OAZI VLASTITOG DOMA

Kako sam u samo 90 sekundi uspjela vratiti sjaj na lice koji je nestao u posljednja tri mjeseca

Uvijek započinjem bilo koji proces njege kože uz kvalitetno čišćenje

Mali beauty rituali su ono što meni dođe kao kruna na kraj napornog tjedna. Dubinsko pranje kose, hranjenje kože lica i vrata s kremama, lakiranje noktiju, sve te sitnice koje nam pomažu da se osjećamo malo bolje, ljepše i zdravije.

Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je izazovno za sve nas, pa tako i za mene. Od velikog radnog kolektiva i svakodnevne vreve među ljudima, odjednom sam se našla u kuhinji kako odrađujem posao, stres se počeo sve više nakupljati, a koža pokazivati znakove nedostataka boravka na otvorenom. Onda je još došao i taj nesretni potres i moje lice je pokazalo sve ono što sam osjećala duboko u sebi. Bezvoljnost je srećom kratko trajala, a onda sam odlučila samu sebe počastiti jednim dobrim wellnessom u vlastitom stanu.

Uvijek započinjem bilo koji proces njege kože uz kvalitetno čišćenje. Imam dosta osjetljivu kožu koja reagira na klasične pilinge i stoga mi je već nekoliko godina najbolji prijatelj za čišćenje lica švedski brend FOREO i njihova LUNA Mini 2. Lagano navlažim lice, na LUNU nanesem gel za čišćenje i bezbrižno masiram, čistim i nježno uklanjam mrtve stanice dok na radiju sviraju lagani zvukovi Pink Floyda.

Sada idući korak: maska za lice. Moram priznati kako obožavam isprobavati razne vrste maskica, ali zbog svoje osjetljive kože, rezultati budu svakakvi.

Da ne govorim koliko puta sam imala situacije da se sheet maske zalijepe u pakiranju, ne možeš odvojiti dio koji ide na nos, pukne dio koji obuhvaća bradu, a sve paralelno kapa posvuda. I onda još detalj potpunog mirovanja dok 20 minuta maska stoji na licu.

Zato sam bila nemalo skeptična i morala sam se sama uvjeriti u inovativnu švedsku FOREO tehnologiju koja je predstavila svoj, sada već kultni, UFO uređaj koji je pametna maska za lice. Ali, moja ljubav prema gadgetima traje još od malih nogu stoga je bilo neupitno da ovo moram isprobati.

UFO je predstavljen kao inovativan uređaj koji mijenja pristup nanošenja i korištenja maski za lice. Jedno punjenje vrijedi za 40 korištenja, što je izvrsno jer se ne moram opterećivati hoće li mi se neočekivano isprazniti. Funkcionira u paru s aplikacijom FOREO for you koja je dostupna za korisnike iOSa i Androida, a u aplikaciji je potrebno navesti svoje podatke te kakav vam je tip kože, a zatim odabirete opciju dnevne ili noćne rutine za korištenje UFO maski. Ja sam odabrala dnevni tip Glow Addict iz više razloga.

Kao što sam već navela, koža mi je dehidrirana od boravka kod kuće, a od stresa su mi izbili sitni prištići i koža mi je dosta suha i, najblaže rečeno, iscrpljena. Kombinacija dehidriranosti i umora rezultirala je sivkastom kožom za koju sama mogu reći da je postala pomalo beživotna.

Upravo to je bio razlog zbog kojeg sam se odlučila na Glow Addict masku jer u sebi sadrži ekstrakt bisera te koži vraća blistav i zdravi sjaj koji mi toliko nedostaje. Maska je izrađena od mikrofibre, a njezin sadržaj UFO zatim ravnomjerno raspoređuje po koži.

U paketu maskica dolazi sedam komada, a kako bi pokrenuli UFO, potrebno ga je upariti putem bluetootha s mobitelom, a zatim skenirati barkod na pozadini vrećice u kojoj se nalazi maska. Aplikacija vas doslovno vodi korak po korak kroz proces. Nakon što izvadite maskicu iz pakiranja, postavljate je na UFO uređaj, učvrstite plastičnim prstenom i vaš wellness tretman započinje. Pritisnite start na aplikaciji i ona vas vodi kroz 90 sekundi tretmana.

Pomoću UFO-a potrebno je raditi lagane kružne pokrete po čitavom licu i vratu kako bi se maska ravnomjerno nanijela na kožu. Ono što je mene oduševilo jest da se uređaj prvo zagrijava te počinje ispuštati T-Sonic pulsacije koje omogućuju prodiranje svih važnih sastojaka maske duboko u kožu, a zatim se postepeno hladi. UFO vam omogućava terapiju s tri LED svjetla – crvenim koji pomlađuje kožu i potiče stvaranje kolagena, zelenim koji izjednačava ten i daje sjaj koži i plavim koje uništava bakterije koje utječu na stvaranje akni te potiče cirkulaciju krvi.

Nakon 90 sekundi koje su mi proletjele brzinom munje, na licu je ostalo još malo gela, a upute preko mobitela su me lijepo navele da ga nježno utrljam u lice. Dakle, ništa se ne baca i ne propada, dodatan plus. Nakon što je tretman završio, UFO sam jednostavno isprala s obzirom na to da je 100% vodootporan, baš kao i LUNA.

Ono što me zaista iznenadilo jest da mi je lice nakon tretmana bilo nevjerojatno mekano, a koža je upila sve. Mrvicu sam se zarumenila, ali samo na kratko jer se očigledno potaknula cirkulacija. Ono što me posebno oduševilo jest da na koži nisam imala osjećaja ljepljivog filma, a s obzirom na to da sam tretman odradila nakon posla, iza 17 sati, navečer nisam imala potrebu nanijeti noćnu kremu. Koža mi je odlično prihvatila Glow Addict masku i mogu reći da će me zasigurno pretvoriti u ovisnicu o sjaju jer nisam imala ni jednu lošu reakciju. S obzirom na to da ni jedna FOREO UFO maska ne sadrži alkohol, silikone, parabene, mineralna ulja ni fenoksietanole, ne čudi što mi je koža odlično prihvatila tretman.

Zanimljivo je kako se maska upila i odražava sjaj unatoč umivanju, stoga je efekt koji nudi neupitan. Vratila sam nazad svoj zdravi sjaj, a budući da mi je za to trebalo samo 90 sekundi, znam da ću ga s lakoćom i održavati.

Linker
24. travanj 2024 20:17