Ako ni vama mučnine ne daju mira, ovi savjeti mogli bi vam pomoći da ih barem ublažite.
Svaki savjet zlata vrijedi

Kako pobijediti jutarnje mučnine na poslu? Ništa lakše!

Bez obzira imate li bitan sastanak ili važan konferencijski poziv, mučnina vasprati tijekom čitavog dana?!

Piše: Iris Hazler, 100posto.hr

Kako bismo vam olakšali radni dan, donosimo nekoliko savjeta i prijedloga za lakše kontroliranje trudničkih tegoba.

Više malih obroka tijekom dana

Nekoliko malih obroka svaki dan može imati bolji učinak nego klasična tri obroka dnevno. Kutija krekera i slična lako probavljiva hrana neka vam uvijek bude na dohvat ruke, jednako kao i hrana bogata proteinima, koja će pomoći u ublaživanju mučnina.

Svježi zrak

Ustajali zrak u uredu nikako ne pomaže u sprečavanju jutarnje mučnine. Mirisi jučerašnje hrane i današnje kave čine da želudac kreće u trostruki salto, a u tome vam može pomoći svjež zrak.

Kompromis s kolegama

U trudnoći se javlja pojačan osjet mirisa koji dodatno može aktivirati mučnine. Omiljen parfem koji kolegica nosi već godinama prije vam je bio jedan od najdražih mirisa, a danas vam se na njega okreće želudac. Probajte pristojno kolegama objasniti kako zbog trudnoće intenzivno reagirate na mirise i zamoliti ih da barem malo ublaže odabir mirisa.

Priprema ručka kod kuće

Umjesto gotove hrane i odlaska u restorane, pripremite ručak kod kuće. Birajte namirnice koje vam u tom trenu odgovaraju i ne izazivaju muku i odbojnost. Ako već ne možete izbjeći kolegijalni odlazak na ručak s ekipom s posla, pažljivo birajte nezačinjene obroke, a umjesto gaziranog pića ili kave, popijte čaj od mente ili sok s đumbirom.

Smanjite osvjetljenje

Jaka svjetlost također može biti faktor mučnina i, iako ne možete isključiti sva svjetla u uredu, probajte sa smanjenjem osvjetljenja na monitoru svog računala. I svakako nemojte zaboraviti raditi kratke pauze od gledanja u ekran računala svakih sat vremena.

Preostale savjete pronađite u rubrici bubble na portalu 100posto.hr

Linker
15. travanj 2024 11:53