Svaka pomoć koja vam može pomoći u upijanju viška masnoće ili smanjenju sjajnog izgleda, prava je korist
 Getty Images
vodič za njegu

Imate masnu kožu? Isprobajte ovu masku koja uklanja sjaj i nečistoću te može smanjiti vidljivost pora

Pet savjeta kako masnu kožu održati hidratiziranom



1. Odaberite pravo sredstvo za čišćenje

Svaki ritual njege kože trebao bi započeti čišćenjem. Odaberite sredstvo za čišćenje koje je formulirano za masnu kožu i obavezno dva puta dnevno očistite kožu toplom vodom - ujutro nakon buđenja te navečer prije spavanja.


2. Nanesite primer za lice

Odlučite se za matirajuću podlogu koja će pomoći u smanjivanju masnog sjaja kože. Također će pomoći da vam make-up ne „sklizne“ s lica. Primeri danas imaju neke nevjerojatne sastojke koji nadilaze samo bazu za nanošenje make-upa. Potražite onaj s antioksidativnim vitaminima koji će vam pomoći u borbi protiv slobodnih radikala.


3. Krema sa zaštitnim faktorom još uvijek je obavezna

Bez obzira na to što su ljeto i dugi sunčani dani iza nas, kremu sa zaštitnim faktorom ne smijemo izbjeći. Iako se u prošlosti smatralo da su zaštitne kreme neprijatelj broj jedan protiv masne kože, to više nije slučaj. Proizvodi sa zaštitnim faktorom daleko su napredniji - manje su masni te ne ostavljaju osjećaj ulja na licu. Zapravo, neki imaju lijep, lagan puderasti after-feel koji izvrsno djeluje na masnu kožu. Krema sa zaštitnim faktorom nevjerojatno važna za održavanje zdrave i mladenačke kože. Dakle, pronađite onu koja vam najbolje odgovara.


4. Ne pretjerujte s količinom proizvoda koju nanosite na kožu

Odrediti optimalnu količinu proizvoda koju bi trebalo primijeniti nije jednostavno. Količina veličine, zrne graška trebala bi biti dovoljna, kada su u pitanju serumi te dnevne i noćne kreme. Ako pretjerate s količinom koži ćete samo dodati ekstra masni sjaj.

Evo kratkog savjeta kako biste osigurali da ne pretjerate s količinom proizvoda: Nanesite pet malih točkica proizvoda, po jednu na čelo, nos, bradu i obraze. Zatim jednostavno razmažite prema gore i prema van: prema gore suprotno gravitaciji i prema van sve do vlasišta. Pustite da se osuši. Ako nakon ovog koraka smatrate da nekom području treba malo više proizvoda, primijenite ga samo na to područje.


5. Priuštite si masku od gline

Redovito nanošenje maske za lice može biti od velike koristi kada je u pitanju masna koža. To nije nešto što trebate raditi svaki dan, ali otprilike jednom tjedno može pružiti prekrasne blagodati vašoj koži Bentonitna glina poznata je po svojim upijajućim i tonirajućim svojstvima. Uklonit će ulje, prljavštinu i odumrle stanice, što će pomoći u sprječavanju začepljenja pora. Dobra maska ​​od gline trebala bi pomoći i u smanjenom izgledu pora.


I još nekoliko savjeta

• Koristite tonik bez alkohola svako jutro i uvečer prije spavanja kako biste postigli ravnotežu kože.

• Imajte uvijek pri ruci neke puder u kamenu ili prahu za uklanjanje viška masnoće s lica.

• Nemojte nanositi previše proizvoda za njegu. Potražite hidratantnu kremu ili serum koji sadrži zaštitni faktor, kako biste izbjegli nanošenje dodatnog sloja kreme.

• Što se tiče kozmetike, uvijek razmišljajte o matiranju. Svaka pomoć koja vam može pomoći u upijanju viška masnoće ili smanjenju sjajnog izgleda, prava je korist.

• Nema ništa loše u masnoj koži. Dodatna masnoća definitivno umanjuje izgled finih linija i bora. Tek kod pretjeranog izlučivanja sebuma, počinjemo izgledati masno, a to je nešto što možemo popraviti pomoću gornjih savjeta.

Linker
16. travanj 2024 08:25