Među trendsetericama sve je raširenija moda podignutih kutova usana.
 Foto: Istock
Tko voli, nek' izvoli

Beauty trendovi koji su obilježili 2017. - napumpane grudi i usne više nisu hit!

Istražili smo koji su uljepšavajući i anti-age tretmani obilježili godinu na izmaku.

Estetska kirurgija vrtoglavo napreduje, ali isto se tako mijenjaju i trendovi ljepote koje ista ta estetska kirurgija prati u stopu. Gotovo je sve moguće napraviti ako se čovjek odluči prepustiti rukama kozmetičara i estetskih kirurga i svoj prirodni izgled ukrasiti kojekakvim dodacima.

Velike i napumpane grudi, hit od prije nekoliko godina, zamijenile su tako manje grudi prirodnijeg izgleda, silikonom napumpane usne potpuno su izašle iz mode i sada se diskretno popunjavaju dermalnim hijaluronskim filerima, više se ne njeguje zamrznuti izgled postignut apliciranjem prevelikih količina botoksa, već je cilj izgledati pomlađeno, svježe, ali prirodno i tako redom.

Istražili smo koji su tretmani i trendovi obilježili proteklu godinu i ovo su neki koji su nam zapeli za oko.

Microblading ili tetoviranje obrva

Osvrnete li se samo malo oko sebe, na cesti, u tramvaju, kafiću ili dok u supermarketu kupujete namirnice, gotovo je sigurno da ćete naići na neku damu s izrazito iscrtanim obrvama. Najnoviji trend naziva se microblading, a riječ je o specijalnoj tehnici tetoviranja obrva.

Pomoću posebnog aparata aplicira se na područje obrva poseban pigment pod kožu i one se ručno iscrtavaju, popunjavaju, a forma im se određuje ovisno o obliku lica i obrva te željama klijenta.

Rezultat su njegovane i popunjene obrve koje vrlo lako mogu izgledati prenaglašeno ako osoba nema mjere. Trajnost tako tetoviranih obrva je između jedne i tri godine, s tim da su potrebne povremene korekcije jer boju treba osvježiti.

Trepavice

Među onima koji prate trendove u ukrašavanju lica vrlo su popularne ekstenzije trepavica. Opet je dovoljno malo prošetati gradom i uočit će se mnogo žena s neprirodno velikim trepavicama. Često je riječ o 3D i 6D ekstenzijama od svile i nerca koje su, kako im samo ime govori, višedimenzionalne.

Različitih su oblika, boja, debljina i volumena. Apliciraju se pojedinačno, na svaku trepavicu dodaje se umjetna, s tim da se kod ugradnje klasičnih aplicira jedna umjetna dlačica na jednu trepavicu, dok se kod volumenskih 3D apliciraju tri umjetne trepavice na jednu, a kod 6D čak njih šest. Tako se postiže neprirodna raskoš na očima koja vrlo često izgleda pretjerano.

Da bi se ugradile prvi put, potrebno je izdvojiti oko tri sata i traju oko mjesec dana, s tim da treba poštovati posebna pravila. Ne smiju se agresivno trljati niti čistiti uljima kako ne bi došlo do neželjenih reakcija i kako bi trajale između mjesec do dva. Nakon toga počnu ispadati i treba im nadogradnja.

Podizanje usne i podizanje kutova usana

Silikonske usne otišle su u povijest i zamijenila ih je nova moda, a to su podignute usne s podignutim kutevima usana. Metoda se zove “lip lift” i “corner lip lift”, što znači da je cilj postići senzualno napućene usne s blago izvrnutim rubovima prema gore. Pomoću operativne metode “lip lift” koja se radi u lokalnoj anesteziji uklanja se dio kože s unutarnje strane, skraćuje se prostor između nosa i usana te se dobiva nova forma, blago povećana i podignuta gornja usnica.

Vrlo su trendi među trendsetericama i podignuti kutovi usana, što se postiže postupkom pod nazivom “corner lip lift” ili “smile surgery”. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, a tijekom postupka estetski kirurg uklanja dio trokuta kože u kutu usne i podiže ga prema gore.

Osoba nakon zahvata tako uvijek izgleda kao da je blago nasmiješena, zadovoljna i sretna.

Fillerina

U svijetu ljubitelja mladog izgleda vrlo su popularni i tretmani koji se mogu raditi kod kuće. Jedan od njih je Fillerina, a radi se o dermokozmetičkom gelu za kućnu upotrebu za punjenje bora na bazi hijaluronske kiseline. Služi za pomlađivanje lica, vrata i dekoltea te za povećanje volumena jagodica i usana. Ne ubrizgava se pomoću injekcija pod kožu, nego se nanosi površinski, uz pomoć preciznog aplikatora s tupom kanilom koji samo izgleda kao injekcija.

Formulacija Fillerina gela povezuje šest vrsta hijaluronske kiseline različitih molekularnih težina i struktura koje dubinski prodiru pod kožu i popunjavaju bore.

Nakon što se gel nanese na mjesta koja treba tretirati, ostavlja se da djeluje desetak minuta, zatim se utapka u kožu, a tretman se završava nanošenjem i utrljavanjem hranjivog seruma. S vremenom koža izgleda pomlađeno, a usne mogu izgledati popunjenije, kao da ste ih napunili pravim filerom kod estetskog kirurga.

Microneedling

Tretman microneedling postupak je u kojem se uz pomoć vibrirajućeg ručnog uređaja koji koristi mikroiglice prodire u dermalni i epidermalni sloj kože. Tvoreći brojne mikrokanale, razni aktivni sastojci za njegu bolje se apsorbiraju pod kožu, prenose se do stanica i tako dolazi do njihove obnove i stvaranja novog kolagena.

Iglice mogu biti različitih dužina, od 0,25 mm do 2 mm, a mijenjaju se ovisno o problemu i stanju kože. Isto tako se mijenja i vrsta preparata, odnosno koktela sastojaka koji se nanose.

Izuzetno se dobrim pokazao kod tretiranja umorne kože, protiv starenja, ali i za tretiranje celulita i strija.

Kybella, nježnija liposukcija podbratka

Kybella spada među neke od najboljih dostignuća u svijetu estetike i ljepote, a mnogi je smatraju revolucionarnom gotovo kao i botoks. Radi se o injektivnom tretmanu koji pomaže da se trajno riješite podbratka pa je stoga vrlo omiljen među onima punijeg stasa, jer osim što eliminira masnoću ispod brade, naglašava liniju čeljusti i osoba izgleda mršavije.

Tekućina koja se aplicira u željeno područje sastoji se od sintetički dobivene molekule deoksiholične kiseline koja s vremenom razbija, razgrađuje i uništava masne stanice. Kada su stanice jednom uništene, zauvijek nestaju i masnoća se više ne može vratiti.

Ovaj postupak učinkovit je samo kada treba ukloniti suvišnu masnoću, a ako postoji značajan višak ne samo masti nego i kože ispod brade, ovaj tretman ima ograničene učinke i potrebno je napraviti dodatni zahvat zatezanja kože.

Linker
18. travanj 2024 14:34