Sandra Rončević

Iako imam diplomu talijanskog jezika i kulture Sveučilišta u Pisi, mijenjala bih je sutra za bilo koju iz kulinarstva jer mi upravo kulinarstvo čini veliku radost i postalo je moja životna svakodnevica, kao i fotografija.

Sve je krenulo od ljubavi prema hrani i jelima iz raznih dijelova svijeta koja sam uspjela reproducirati u svoj kuhinji, kao i velikoj ljubavi prema fotografiji i pisanoj riječi. Iako, ja sebe nekako ne smatram blogericom, ja samo pišem, fotkam i uživam u hrani, odnosno sve svoje strasti pokušavam objediniti na jednom mjestu koje se u današnjem svijetu zove gastro blog. Osim toga, surađujem s mnogim prehrambenim brendovima za koje osmišljavam i pišem recepte te stiliziram i fotografiram skuhana jela, razvijam pisani sadržaj te surađujem s raznim magazinima u kojima se mogu naći moji recepti i fotografije hrane.

 

Živim... svakako! Uglavnom ubrzano i energično te imam osjećaj da stalno negdje jurim. Valjda zato više cijenim onaj trenutak kad stanem i pustim omiljeni CD, ili sjednem i podružim se s dragim ljudima, ili kad legnem uz dobru knjigu.

Sretnom me čine... glazba, knjige, pisanje, kuhanje, fotografiranje, onih mojih nekoliko ljudi koje nabrojim na prste jedne ruke, mamine mahune na čušpajz, njegova zadirkivanja i jutrom kuhana kava iz moke, moje điđe (čitaj: daske, podloge, lonci, raspareni tanjuri, prastari beštek, ofucane krpe, kuharice, objektivi, fotić – sve za svakodnevno fotkanje hrane), flaša dobrog vina, bicikl, šum Mrežnice, putovanja pa iako i iza flanjke, jesam rekla glazba?

Moja sretna navika je... kuhati svaki dan. I ne bacati hranu. Sve pojedemo.

Više o Sandri

Facebook: facebook.com/oslanomislatkom

Instagram: instagram.com/oslanomislatkom

 

O slanom i slatkom: o svemu

Ezo Gelin Çorbası: juha od leće

O slanom i slatkom: o svemu

Jesenji tiramisu s bundevom

Crumble od jabuka sa slanim karamelom

Crumble od jabuka sa slanim karamelom

Parmigiana di melanzane

Recept koji ćete voljeti...

O slanom i slatkom: o svemu

Ta divna šalša

I vi biste mogli...

Slani lisnati tart

O slanom i slatkom: o svemu

Patlidžani punjeni puretinom