Denis Giljević

Život je jedan, ali su puta dva - lakši i teži. Ne znam točno tko je to rekao, ali meni je izgleda sudbina odredila da kaskam po sredini. Završio sam biologiju na PMF-u, ali između nje i mene očito nije bilo kemije pa sam, nakon što sam radio sve, od ništa do štošta, završio pišući. Napisao sam na tisuće vijesti po raznim portalima, stotinjak kolumni, na desetke priča od kojih su mnoge objavljene u raznim zbirkama te tri knjige. Može se reći da mi je pisanje život, ali i kruh. Srećom, kruh sa sedam fora.

Na krilima krilatice "oči su ogledalo duše, a majica duhovitosti" dosad sam kreirao i šezdesetak originalnih pa i vrckastih majica koje sam više puta predstavio u javnosti. A možda me na taj dizajnerski polet ipak natjerala krilatica "lakše je napisati majicu nego knjigu"...

Sve u svemu, otac sam dva djeteta - jednog u sebi i drugog u godinama u kojima se roditeljima počinje dizati kosa na glavi. Pomalo sam zaljubljen u oba. A o njima najradije i pišem.

Živim... kao mačka. Imam devet života. Okej, osam je virtualnih, na kojekavim društvenim mrežama, ali ipak... Bit je u tome da se uvijek dočekam na noge.

Sretnim me čine... tri stvari - prijatelji, obitelj i povremeno provođenje vlastitih morskih ideja u djelo. Što će reći da je za sreću ipak potrebno troje.

Moja zdrava navika je... disanje punim plućima unatoč - a još i kudikamo bitnije - usprkos praznim džepovima!